top of page

Gordijnen

Voorbeeld enkele plooi
Voorbeeld dubbele plooi / vlinderplooi
Voorbeeld enkele retourplooi
Voorbeeld dubbele retourplooi
Voorbeeld wave plooi
voorbeeld ringen

Op maat gemaakte gordijnen zijn een echte sfeermaker in huis. Er zijn vanzelfsprekend verschillende mogelijkheden.

 

Enkele plooi

Kiest u voor een enkele plooi dan kiest u voor een minimale plooivorming voor het raam. Met deze keuze kiest u voor het kleinste pakket aan de zijkant wanneer de gordijnen geopend zijn.

Dit houdt in dat u minder stof hoeft aan te schaffen.

Een enkele plooi kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof.  Een enkele plooi ziet er strak en modern uit

 

 

Dubbele plooi/vlinderplooi

Een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Het gordijn hangt voller en geeft diepere plooien.

Voor deze plooi wordt meer stof gebruikt. Gordijnen met een vlinderplooi hangen door meer stofverbruik met een mooie plooival voor het raam.

Een dubbele/vlinder plooi is klassieker dan een enkele plooi.

 

Enkele retour plooi

Wat ook voor meer body en dus plooi zorgt, is een retourplooi. In het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn wordt een extra plooi aangebracht, hierdoor vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren.

Het gordijn moet hier onder de rail geplaatst worden. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte, dit wil simpelweg zeggen, dat wanneer u uw gordijnen open heeft, de gordijnen minder ruimte in beslag nemen.

 

Dubbele retour plooi

De dubbele plooi heeft ook een retourvariant. Door een extra plooi, die in het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn aangebracht wordt, vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren.

Het gordijn moet hier onder de rail geplaatst worden. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte, dit wil simpelweg zeggen, dat wanneer u uw gordijnen open heeft, de gordijnen minder ruimte in beslag nemen.

 

Wave plooi

Het meest stugge gordijn krijg je met een wave plooi nog strak geconfectioneerd. Een uitgekiend systeem van runners, gordijnband en gordijnhaakjes vormt de basis voor een strak gordijn.

Wave is een combinatie van runners die d.m.v. koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden zijn. Voor een juiste werking moeten hier ook de speciale Wave haakjes worden toegepast. Door de combi van Runners, Wave band en -haakjes hangt het gordijn in golfvorm onder de rail. Doordat er gebruik wordt gemaakt van extra runners wordt ook bij deze afwerking het pakket dikker als u uw gordijnen open heeft hangen. Hoe groter de Wave, hoe meer stof u nodig heeft.

 

Ringen

Met een roede en ringen kun je van landelijk tot strak modern voor een perfect vallend geconfectioneerd gordijn kiezen. De in gestanste ringen worden gelijkmatig verdeeld over de breedte van het gordijn. Het meest stugge gordijn krijg je met een roede en ringen nog strak geconfectioneerd. Bij verduisterende gordijnen moet je rekening houden dat er door de ringen altijd nog wat licht komt. De ringen zijn in diverse kleuren en maten verkrijgbaar.

Vraag direct en vrijblijvend een gratis offerte aan of bezoek onze winkel!

bottom of page